top of page

BLOG OM KRÆFT OG SENFØLGER OG ALT DET IND IMELLEM

Her kan du læse om nogle af mine kunders oplevelser med at få behandling for senfølger - herunder kræftrelateret træthed. Ligeledes er der indlæg om behandling af bivirkninger ved kræftbehandling.

  • Forfatters billedeMariette Brugger

Mettes historie

Opdateret: 8. apr. 2022


Mette fik fjernet hele tyktarmen og en smule af tyndtarmen grundet kræft i 2015. På grund af spredning har hun desuden fået kemo i 6 måneder, fået fjernet 55% af leveren ved operation og fået fjernet en kræftknude i den ene lunge.

I 2019 startede hun i behandling for kræftrelateret træthed.

Før behandlingen kunne Mette kun overkomme en enkelt ting på en dag, og hun vidste aldrig, hvordan hun ville have det, når hun stod op.

”Den energi, jeg fik efter de første behandlinger, var helt vild. Jeg har meget mere energi i dag og har meget mere lyst til nogle ting. Tidligere satte jeg ikke noget i gang, for jeg vidste ikke, om jeg kunne fuldføre det.”

Behandlingerne har haft en stor indflydelse på fysikken, føleforstyrrelserne er reduceret og nu kan hun gå lange ture uden at blive udmattet og lide af smerter i samme grad som før. Det giver hende mere lyst til at gøre ting.

”Jeg kan endda huske, at jeg til en fest i 2019 kom på dansegulvet, og det har jeg ikke kunnet årene inden, men jeg havde det bare så godt og havde så god energi. Når jeg er træt nu, så er det for det meste fordi jeg har gjort noget. Der er en mental meget større tilfredshed i at vide, at man er træt, fordi man har gjort noget man havde lyst til.”

“Efter en behandling får jeg en fantastisk ro i kroppen, og samtidig et skud energi, som betyder enorm meget for mig.”

Tidligere blev hun ked af det, når hun blev træt, fordi det mindede hende om sin utilstrækkelighed. ”Det var et helvede for mig at skulle noget, for jeg vidste på forhånd, at jeg ville ikke være mig selv efter meget kort tid i et selskab, og jeg vidste, at jeg skulle bruge et par dage på at komme ovenpå igen. Når jeg tænker tilbage, så slapper jeg meget mere af i anders selskab nu. Jeg bliver aldrig i stand til at leve det liv, jeg levede før, og især den mentale træthed rammer mig stadig, men ikke så ofte som før - når jeg tænker på livet inden behandlingerne og til nu, så er der stor forskel.”

Også psykisk har behandlingen rykket Mette. ”Jeg tror mere på mig selv nu og tror på det, jeg gør. Jeg kan mærke, at jeg har flere meninger, og jeg har mere lyst til at være sammen med nogen. Nu kan jeg være sammen med mennesker en hel aften og stadig føle at jeg kan være med. Dagene hvor jeg føler, at livet er vendt tilbage er der heldigvis blevet flere af, og jeg er overbevist om at behandlingerne er grundet til det.”



139 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page