top of page

BLOG OM KRÆFT OG SENFØLGER OG ALT DET IND IMELLEM

Her kan du læse om nogle af mine kunders oplevelser med at få behandling for senfølger - herunder kræftrelateret træthed. Ligeledes er der indlæg om behandling af bivirkninger ved kræftbehandling.

  • Forfatters billedeMariette Brugger

Mai-Britts historieMai-Britt fik lymfekræft i nakken for 4 år siden. Hun fik kemo og stråler og blev voldsomt syg af bivirkninger til behandlingen. Hun var sygemeldt fra sit job og fik 27 psykolog samtaler over cirka 3 år uden den store effekt. 

Da kræftforløbet var slut, startede hun op på sit job, men blev fyret, fordi hun ikke kunne trappe hurtigt nok op i tid. "Jeg startede så i nyt job i 30 timer om ugen, men måtte efter 6 måneder gå ned på 18 timer og trappede herefter op i tid med 1 time om måneden. Jeg var fysisk og psykisk slidt ned, kunne ikke huske noget og ikke koncentrere mig. Jeg var træt, træt, træt.”

Hun kan ikke sidde ved en pc i ret lang tid af gangen og det at få støvsuget, gjort rent, vasket tøj, vasket op og få ordnet have, er en kamp.

Efter hun påbegyndte Mariettes akupunkturbehandlinger, kunne Mai-Britt begynde at se mere klart. Hun har indset, at hun aldrig kan få et fuldtidsjob igen og accept har været vigtigt for, at Mai-Britt har kunnet komme videre. “Jeg kunne mærke fra den første behandling, at der skete noget i min krop og jeg begyndte at kunne tænke mere klart. Jeg blev mere hvid indvendig end sort.”

Hun er nu på fleksjob på 17 timer om ugen. Hun har færre dage på sofaen og færre sygedage. “Jeg er stadig nødt til at prioritere og vælge, hvad jeg vil. Inden jeg startede behandling var jeg bare i en trædemølle uden overskud til at have håb og visioner og evnen til at planlægge mit liv. Nu kan jeg planlægge og lave aftaler, og jeg har håb for fremtiden. Jeg har fået overskud til at forholde mig til andre mennesker, og det har beriget mit liv.”
282 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page