top of page

ALLERGI

Omkring 1 million danskerer har allergi overfor græs, pollen, husstøvmider eller dyr.   

Mange er hæmmede i deres hverdag og daglige aktiviteter, mens allergien står på, men heldigvis er der hjælp at hente med akupunktur. 

Når man har allergi, er kroppen i alarmberedskab og alt kører på overarbejde, så det handler om at få brudt kæden af reaktioner på pollen så hurtigt som muligt. Det er vigtigt at man er velbehandlet, da en underbehandlet allergi kan påvirke ens indlærings- og arbejdsevne, øge ens træthed samt give problemer med bihulebetændelse og mellemørebetændelse.

I kinesisk medicin er det Lungerne som organ, der har at gøre med næse, svælg, luftrør, lunger og hud, så set i det perspektiv, er allergi, astma og eksem bare flere sider af samme ubalance. Det er i princippet også det, man arbejder efter i vestlig medicin, hvor en del medicinske indholdsstoffer er de samme i eksempelvis næsespray mod allergi og creme mod eksem.

HVORDAN BEHANDLER JEG ALLERGI

Der er 3 muligheder for behandling af allergi hos mig:

  • Hos langt de fleste er ørenåle en super effektiv behandling. Jeg sætter ørenåle i hvert øre, og de falder så ud af sig selv efter 1-2 uger. Nogle gange er én behandling nok til at stoppe allergien, men hos andre skal man have flere behandlinger. Det er typisk den bedste behandling, når allergien er brudt ud. Her skal du vælge 'Allergibehandling med ørenåle'.

  • Man kan også vælge en behandling, hvor der skal gives 3-5 behandlinger. Her sættes der små, tynde akupunkturnåle i hvert øre, og så ligger du med dem i 20 minutter, hvorefter de tages ud. Det er vigtigt for effekten af behandlingen at komme igang inden pollensæsonen starter, og det lykkes ikke for alle :-) Her skal du vælge 'Allergibehandling'.

  • Endelig er der en almindelig akupunkturbehandling, som er nåle forskellige steder på kroppen. Den behandling bruger jeg typisk, hvis jeg vurderer, at allergien er så voldsom, at der ikke kan opnåes effekt af de 2 andre behandlinger. Her skal du vælge 'Akupunkturbehandling'.

ALLERGI uge 7-21.png

Det er den spidse del, der prikkes i øret

1023-asp-permanale-solv-100-stk-1.png
bottom of page