top of page

MOXA

Moxa er lavet af bladene fra planten Artemisia Argyi, som er en asiatisk gråbynke. Der findes 1500 forskellige slags bynke i verden, men man laver kun moxa af 6 af planterne. Den japanske moxa er lavet af fimrehårene på bagsiden af bladene, hvorimod den kinesiske moxa er lavet af en blandning af blade og stængler Ved afbrænding afgiver moxa en kraftig, gennemtrængende varme, som går dybt ned i musklerne og tilfører kroppen energi. Ved akupunktur flytter man energien fra et sted til et andet, men mængden af energi er stadig den samme. Med moxabehandling tilfører man energi til kroppen, så der kommer mere energi.

Varmen bruges terapeutisk ved en lang række lidelser - eksempelvis træthed, fibromyalgi, smerter, ødemer, diarré og gigtsmerter.

Moxa kan anvendes på flere forskellige måder, og den mest populære måde i ældre tid var at anvende moxakegler. Det gør man også meget idag, hvor man former en lille kegle af moxa og sætter den direkte på huden eller evt. ovenpå en skive ingefær. Når man så kan mærke, at varmen breder sig, fjerner man moxakeglen, så huden ikke bliver for varm. I ældre tid arbejdede man med 3 størrelser af moxa kegler: som et riskorn, som en kinesisk dadelsten og den største var som en halv oliven - det er faktisk også de størrelser, man arbejder med idag.

Man kan også anvende moxa der er formet som en cigar, som man holder hen over et akupunkturpunkt og på den måde varmer punktet op. Det er en meget effektiv metode, og fordelen er, at man - efter grundige instrukser - som klient kan give sig selv moxa derhjemme og på den måde behandle sig selv mellem besøgene i klinikken. 

Hvis det er større områder som eksempelvis lænden, der ska behandles, vil man anvende en moxakasse, som sættes på huden, og så sidder moxapindene i kassen og varmer ned på huden - bare rolig, der er net til at opsamle evt. aske :-)

Design uden navn-4.png
Moxa
d0f867d8063a177779deab6c41f2fe3e.jpg
bottom of page