BEHANDLINGSFORMER: 

Traditionel Kinesisk Medicin er en flere tusind år gammel behandlingsform, som stadig bruges aktivt i Kina, hvor der findes hospitaler for Traditionel Kinesisk Medicin. Mange kender til akupunktur, men der findes også mange andre behandlingsmuligheder, som hjælper til at lave den bedste behandling tilpasset den enkelte. Det er meget almindeligt at bruge flere behandlingsformer i en behandling - det kommer helt an på, hvad du skal behandles for.

For omtale af den forskellige behandlingsformer, se nedenfor.

IMG_8035.JPG
AKUPUNKTUR:

Akupunktur punkterne forbindes gennem meridianer, og via meridianerne er der forbindelse til vores organer, så derfor kan man via akupunktur punkter behandle mange lidelser. Teorien i kinesisk medicin er at vores energi (Qi) skal flyde frit i kroppen, og hvis den ikke kan det, vil man få symptomer - akupunktur virker ved at ophæve blokeringer og skabe frit flow af energi i kroppen. Ved akupunkturbehandling indføres tynde, sterile engangsnåle i udvalgte akupunkturpunkter på kroppen og derved stimuleres kroppens egen evne til at genoprette balancen og få kroppen til at fungere bedre. 

akupunktur
BEHANDLING FOR KRÆFTRELATERET TRÆTHED:
Jeg har lavet et projekt, hvor jeg har behandlet kræftrelateret træthed, og resultaterne viser en reduktion af trætheden på gennemsnitlig 46%. Der var allerstørst effekt på, hvor meget træthed påvirker livsglæden, hvilket betyder, at deltagerne generelt blev mere glade af at få behandling. De kunne overkomme flere ting og kunne være mere sociale. 
Behandlingen retter sig mod klienter, som har overstået deres kræftforløb og herefter har fået kræftrelateret træthed.

Uge 17 Kræftrelateret Træthed-kopi.png
MOXA:
Moxa er asiatisk gråbynke, som ved afbrænding giver en kraftig, gennemtrængende varme, som tilfører kroppen energi. Varmen bruges terapeutisk ved en lang række lidelser. Moxa kan anvendes på flere forskellige måder, både sammen med akupunktur på en nål, direkte på huden, henover huden eller i specielle ‘moxa-kasser’.
2014 12 M iphone 861.JPG
CUPPING:
Cupping bruges og har været brugt i flere tusinde år i Asien og bruges som standard behandling, når man får fodmassage i Kina.
Kopperne kan være lavet af eksempelvis glas, plastik, bambus og horn. Cupping virker ved, at man laver et undertryk i huden, så koppen suges fast til huden, og det giver en stor cirkulation af energi/Qi og blod i området. Behandlingen vil med stor sandsynlighed efterlade blå mærker, men det er ufarligt og forsvinder af sig selv. Man kan lade kopperne sidde i et specifikt område eller de kan bruges til at massere langs muskler og meridianer.

 

IMG_2068.JPG
GUASHA:
‘Gua’ betyder ‘skrabe’ og ‘Sha’ betyder ‘rødme på huden’. Gua Sha er en teknik, hvor man skraber/gnider på meridian punkter og langs meridianer med et redskab, som regel lavet af sten eller horn. GuaSha virker ved at øge blodcirkulationen og tilførslen af energi/Qi til det område, der bliver skrabet, og det opbløder myoser og afgifter. Huden smøres ind med olie først - det kan være en olie med en særlig terapeutisk virkning.
IMG_2058_edited.jpg

ØRE AKUPUNKTUR/AURICULO:

Øret er et mikrosystem, hvor hele kroppen er repræsenteret. Man kan behandle med midlertidige nåle som ved NADA eller med nåle, der sidder i op til 2 uger og falder ud af sig selv. Jeg benytter typisk øreakupunktur i slutningen af en behandling for at forstærke og forlænge effekten af den givne behandling. Benyttes også ved behandling for rygestop og vægttab.

KOSMETISK AKUPUNKTUR:

Ansigtsakupunktur foregår ved, at der bliver sat små, ultra tynde nåle forskellige steder i ansigtet. De fleste meridianer løber igennem ansigtet, så ved at give ansigtsakupunktur påvirker man hele kroppen. Det er en afslappende, afstressende, balancerende og opstrammende behandling, som jeg har lært af en 80 år gammel 'master' - og som 'bivirkning' reducerer den rynker ;-) Efter nålene gives 'scraping for beaty', som føles som ansigtsmassage.

IMG_2062.JPG
2014 12 M iphone 2226.JPG

AROMATERAPI:

Aromaterapi bruges i mange sammenhænge, men jeg bruger det i forhold til kinesisk medicin. Hvis klienten og jeg sammen vurderer, at der er behov for aromaterapi, blander jeg nogle olier, der er gode og effektive til præcis din ubalance. Der evalueres ved næste behandling og måske laves der en ny blanding. Jeg bruger de reneste olier fra Pranaröm, så du kan roligt komme dem på huden. Til eksempelvis 1 liter lavendelolie bruges 150 kilo lavendelblomster, så det er koncentrerede olier, som man kun skal bruge ganske få dråber af.

essential-oils-1433694_1920.jpg

ENERGIMASSAGE:

Energimassage er meget effektiv, hvis man lider af stress. Der udøves tryk og stræk på hele kroppen, og behandlingen tager 1 time. Efter behandlingen vil man føle sig afslappet, og der er desuden sat gang i cirkulation af energierne. For at man kan få det optimale ud af behandlingen, er det vigtigt, at man har løstsiddende tøj på og ikke har spist 2 timer inden behandlingen. 

stress-1277561_1920.png