top of page

HOVEDPINE OG MIGRÆNE

Ifølge Dansk neurologisk Selskab tegner forskellige former for hovedpine sig for 20% af alt sygefravær på arbejdspladsen.

15-20 % af befolkningen vil på et tidspunkt i sit liv få migræne, hvorimod spændingshovedpine er endnu mere hyppig.

I vestlig medicin behandles hovedpine ofte med smertestillende medicin, men man kommer ikke bag om årsagen, så mange vil opleve at skulle fortsætte med at tage smertestillende medicin.

Ifølge kinesisk medicin findes der mange forskellige former for hovedpine, og de skal behandles forskelligt, da årsagerne er forskellige.

MIgræne.png

FORSKELLIGE FORMER FOR HOVEDPINE OG MIGRÆNE

Hovedpine og migræne kan i kinesisk medicin inddeles efter, hvor på hovedet de sidder, og hvordan smerten er.

Eksempelvis kan en hovedpine sidde forskellige steder på hovedet såsom i den ene eller begge sider, i panden, bag øjnene, i baghovedet og på toppen af hovedet. Smerten kan være dunkende, som et håndklæde der strammer, som jag, som en osteklokke eller tom/murrende.

Migræne vil ofte sidde i tindingen/siden af hovedet, og migræne har voldsomme symptomer med dunkende smerter og nogle gange lyd- og lysfølsomhed samt kvalme og opkast. 

Det er meget vigtigt at behandle de forskellige hovedpiner forskelligt for at komme årsagen til livs, så det arbejder jeg med i behandlingerne. 

Da der også ofte er nakkespændinger som medvirkende årsag til hovedpinen, vil jeg som regel behandle muskler i nakke og skuldre med cupping, så der bliver løsnet op for eventuelle myoser. 

Du vil også få råd til, hvad du selv kan gøre fremadrettet for at holde hovedpinen nede, samt du vil få kostråd - kostrådene vil være madvarer, du kan købe i ethvert supermarked.

Design uden navn-5.png
bottom of page