top of page

BLOG OM KRÆFT OG SENFØLGER OG ALT DET IND IMELLEM

Her kan du læse om nogle af mine kunders oplevelser med at få behandling for senfølger - herunder kræftrelateret træthed. Ligeledes er der indlæg om behandling af bivirkninger ved kræftbehandling.

  • Forfatters billedeMariette Brugger

Kirstens historie

Opdateret: 8. apr. 2022


Kirsten blev opereret for brystkræft og fik efterfølgende strålebehandlinger.

Hun startede i behandling for kræftrelateret træthed i november 2021 og har fået det godt og fået gnisten igen. ”Der er kommet en hel anden gejst igen, ligesom jeg havde før. Glæden og det gamle jeg er kommet tilbage.”

Før behandlingen faldt hun i søvn, så snart hun blot satte sig ned for at slappe af. Det fyldte psykisk enormt meget for hende, og det påvirkede hendes hverdag.

Kirsten følte, at hun blev efterladt helt alene, da kræftbehandlingen var overstået. Det satte gang i et tankemylder, og hun faldt ned i et hul.

Behandlingen har hjulpet hende rigtig meget med det mentale.

”Behandlingerne gav mig simpelthen så meget. Før man får punkterne, har man en sky over hovedet, og man kan ikke se klart, men punkterne hjælper til, at man kan komme op af hullet og se lyset forude. Jeg kunne mærke det omgående inde i kroppen - ligesom man bliver løftet op igen.”

Efter kræftbehandlingen sluttede har hun måttet gå med et kompressionsærme på grund af. lymfødem. Dette har Mariettes behandling også bedret. ”Nu går jeg sjældent med ærme. Jeg har det faktisk bedre af det, og armen er slet ikke tyk. Det er skønt at komme helt af med ærmet, for det minder mig også om sygdommen.”

Kirsten har det i det store hele godt efter behandlingerne og er nu på jagt efter noget meningsfyldt frivilligt arbejde. Hun har fået lyst til at komme ud og lavet noget andet. Til at være social.

”Det skulle være lovpligtigt, at man fik tilbudt akupunktur behandlinger igennem det kommunale. At man fik en anbefaling og henvisning f.eks. efter en til halvanden måned efter kræftbehandlingen. Akupunktur kan give noget nyt energi, og du kan finde tilbage til dig selv. Det burde være med i behandlingen af kræft.”



167 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page